De Buitenhof - actief en leefbaar

De werkzaamheden aan de ongelijkvloerse kruising Peizerweg-Eemgsolaan vorderen gestaag. Op dit moment is er buiten een grote bak met water te zien. De damwanden waren er als eerste in de grond geheid en graafmachines hebben de afgelopen periode de grond uit de toekomstige tunnelbak gegraven.

Omdat de tunnelbak deels ónder de grondwaterstand wordt aangelegd moeten er voorzieningen worden getroffen om te voorkomen dat de bodem van de bouwput, in de uitvoeringsperiode, kapot wordt gedrukt. Hiertoe wordt er eerst water in de bouwput gepompt, later wordt er een vloer van onderwaterbeton gestort (onder water dus) die verankerd zit aan de ondergrond dmv reeds ingebrachte verticale ankerstangen.

Dinsdag 5 juli gaat de aannemer deze onderwaterbeton storten in de tunnelbak. Het beton storten duurt de hele dag en een deel van de avond. Hierdoor is er meer bouwverkeer aanwezig zijn dan anders. Als het beton uitgehard is, kan de aannemer de tunnelbak leegpompen. Daarna kan hij aan de slag met de voorbereidingen voor het maken van de tunnelonderdelen.”

 

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x