De Buitenhof - actief en leefbaar

Nog een paar weken en dan is het weer zomervakantie. Een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Vergeet echter niet dat deze periode ook inbrekers een uitgelezen kans biedt om toe te slaan omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.


Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en er is nooit een lampje aan.

De politie en de gemeente organiseren het hele jaar door acties om het aantal woninginbraken in de stad te beperken. Ze sluiten hierbij zoveel mogelijk aan bij de landelijke campagnes die vanuit het ministerie van Veiligheid en Justitie worden gevoerd.


In onderstaande link vindt u tips van de politie ter voorkoming van inbraak, zoals het laten contoleren of uw woning nog veilig is (het Politiekeurmerk Veilig Wonen, PKVW).

Tips tegen inbraak


Meer informatie kun je vinden op de website: Woninginbraak

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x