De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

De raad van Groningen is unaniem akkoord gegaan met een motie om de geluidsoverlast voor de Buitenhof aan te pakken. In eerste instantie gaat het om de 350 meter scherm bij de busafrit. Die moet in oktober in de gemeentelijke begroting opgenomen worden en zou dan rond 2022 klaar kunnen zijn. 

 Geluidsgat1

 

Daarnaast komt er een verkenning voor een totale oplossing langs de Buitenhof met mogelijk een groene geluidswal met zonnepanelen. De opdracht is hierin om samen met bewoners en bedrijven op te trekken om mogelijkheden te verkennen. Het college moet op zoek naar financiering: bij fondsen, andere overheden, (omliggende) bedrijven, Rijkswaterstaat en/of de minister. Wat een geweldig resultaat voor onze wijk. 

Duizend maal dank aan de werkgroep die al meer dan twintig jaar zoveel energie steekt in het aanpakken van de geluidsoverlast. Al die jaren van stukken doornemen, vergaderingen volgen en op de trom roffelen hebben nu eindelijk succes. De buurt heeft veel aan jullie te danken. De laatste tijd trokken Rutger, Emily, Renee, Henk Pieter en Dick de kar, maar evenveel dank aan iedereen die in vroeger jaren aan het dossier heeft gewerkt. Dankjewel!

De volledige motie is hier te lezen:

https://gemeenteraad.groningen.nl/documenten/Motie/M-4-Rust-voor-de-buitenhof-docx-SP-Stadspartij-PVV-PvdA-00-CDA-CU-PvdD-docx-gew.pdf

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x