De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

Het festivalseizoen is weer in volle gang. Ook in het Stadspark vinden in juni weer veel evenementen plaats die geluidsoverlast kunnen veroorzaken. Of dat zo is, hangt vooral af van de windrichting. 

Heb je veel last, dan kun je de overlast bij de gemeente melden, tijdens het evenement via de klachtentelefoon, 050-36711 33. Omdat de klachtentelefoon niet altijd bereikbaar is, is het goed om te weten dat de gemeente sinds kort een beter vindbaar formulier heeft gemaakt voor overlast van evenementen: 

https://gemeente.groningen.nl/klacht-over-evenement

Daardoor is het makkelijker geworden om digitaal melding te doen van overlast. Handig als de telefoon niet wordt opgenomen of het bandje vol is. 

De actiegroep Stadspark Natuurlijk! laat weten dat de gemeente Groningen vanaf dit seizoen moet bijhouden hoeveel overlast evenementen veroorzaken. “Daarom is het van belang dat elke vorm van overlast wordt gemeld. Het aantal binnengekomen meldingen (de beruchte “vinkjes”) kunnen helpen bij aanpassing van het evenementenbeleid. Het concert van Guns ’n Roses op 23 juni is door de gemeente aangegrepen als pilot voor het gericht meten van overlast. Het is belangrijk om juist op die dag je overlast door te geven. Dat kan dus ook nog naderhand, via het digitale klachtenformulier.” 

Alle informatie over overlast van evenementen is te vinden op de site van de Vereniging Stadspark Natuurlijk!, op de pagina Evenementen en overlast: https://stadsparknatuurlijkgroningengmail.com/evenementen-en-overlast/

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x