De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

Ook in de zomer wordt er weer gewerkt aan onze kant van Ring Zuid. Dat betekent geluidsoverlast en verkeershinder. Zo worden ter hoogte van onze wijk de geluidsschermen verwijderd en worden heipalen voor nieuwe portalen geheid.

Een overzicht van alle werkzaamheden:

  • Aan de A7 ter hoogte van de Rozenburglaan worden de geluidsschermen tijdelijk verwijderd. Naar verwachting komen ze in oktober terug. Vanaf 27 en 28 juni zijn we bezig met het aanbrengen van heipalen voor nieuwe portalen, constructies over de weg heen waaraan verkeersborden hangen. Ook komen er nieuwe kabels en leidingen onder de noordzijde van de weg. Na de zomervakantie gaan we een nieuw riool aanleggen, de weg verbreden, de bermen inrichten en kabels aanleggen.
  • Bij de rotonde bij Laan Corpus den Hoorn. De komende periode werken we aan de afrit van Drachten richting het Vrijheidsplein. Deze nieuwe afrit gaat 7 juli open voor verkeer.
  • Aan het Vrijheidsplein wordt 2 weken lang gewerkt aan de het graven van de bouwkuip.
  • Aan de Westelijke ringweg worden tussen de Leonard Springerlaan en de Concourslaan (in het Stadspark) piepschuimblokken aangebracht. Deze vormen de constructie van de nieuwe weg. Dat gebeurt ook bij de Expositielaan. De nieuwe weg moet eind dit jaar klaar zijn.
  • Het weggedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne is zeven weken dicht in beide richtingen. Dat duurt van 11 juli tot en met vrijdag 26 augustus.
  • De op- en afritten van de A28 bij Groningen-Zuid zijn dan ook 7 weken dicht.
  • Ook elders in de stad zijn deze zomer wegen afgesloten voor autoverkeer.
  • Voor fietsers is de onderdoorgang van de A28 bij de Van Ketwich Verschuurlaan dicht van 11 juli tot en met 26 augustus.

In de bijgevoegde brief die huis-aan-huis bezorgd wordt lees je meer details over de werkzaamheden in westelijk Groningen. In dit nieuwsbericht staat meer over de andere zomerwerkzaamheden.

Op de hoogte blijven

Actuele informatie over het project Aanpak Ring Zuid: www.aanpakringzuid.nl/werkzaamheden.

Aanmelden voor digitale nieuwsbrief West of voor de SMS-service (bericht bij veranderingen in de planning): www.aanpakringzuid.nl/aanmelden.

Vragen en klachten

Heeft u vragen, zorgen of klachten over de werkzaamheden? Dan kunt u terecht bij het Loket

Verkeer en Werkzaamheden, (050) 367 89 89 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x