De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

Sinds maandag 5 september is men begonnen met het renoveren van het viaduct van de A7 over de busbaan bij Hoogkerk. Het viaduct, bij het Van der Valkhotel, moet deels gesloopt en daarna weer worden opgebouwd. Vanwege deze werkzaamheden is tot en met eind november afrit 35, voor verkeer vanaf het Julianaplein, dicht.

​Afsluitingen

Vanwege de werkzaamheden zijn er verschillende afsluitingen:

  • De afrit Hoogkerk voor verkeer vanaf Groningen is dicht van maandagochtend 5 september tot maandag 21 november 2022.
  • Op de noordelijke rijbaan van de A7 (voor verkeer richting Drachten) is van 5 t/m 27 september één rijstrook beschikbaar.
  • Van 27 september tot 12 oktober is de noordbaan helemaal dicht. Het verkeer richting Drachten kan dan tijdelijk gebruik maken van de zuidbaan. Daar is voor het verkeer vanuit de stad één rijstrook beschikbaar. Het verkeer naar de stad toe houdt twee rijstroken over.
  • De oprit vanaf de rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark richting Hoogkerk/Drachten is dicht vanaf 27 september tot en met 12 oktober.
  • De busafrit voor bussen vanuit Groningen is dicht tot en met 28 oktober.
  • Ook het fietsers- en voetgangertunneltje bij de Piccardthof is in deze periode. Volgens Groningen Bereikbaar blijft de onderdoorgang van het viaduct bij het Van der Valkhotel tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor fietsers, voetgangers én bussen. Voor fietsers en voetgangers wordt een veilige doorgang gebouwd.

Alternatieve route

Verkeer vanuit de richting Groningen kan doorrijden over de A7 en keren bij afrit 34 Westpoort. De afrit Hoogkerk voor verkeer vanuit Drachten blijft open.​

Kijk voor meer informatie over de afsluitingen en de omleidingen het artikel ´Afrit 35 Hoogkerk tot eind november dicht´ op de website van Groningen Bereikbaar.

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x