De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

Momenteel is veel te doen over energie. De komende week vinden 2 interessante evenementen plaats die hiermee te maken hebben: een rondleiding over biodiversiteit op Zonnepark Vierverlaten en een webinar over energiearmoede. 

Donderdag 15 september: webinar over energiearmoede

Wie had gedacht dat energiearmoede ooit een breed gevoeld thema zou worden in ons land? Met de huidige prijsontwikkelingen voor gas en stroom worden meer en meer mensen erdoor getroffen, en het einde is nog niet in zicht. In dit gratis webinar gaan we de maatschappelijke impact van de hoge energieprijzen duiden, en praten we naar aanleiding van onderzoek op dit gebied over de mogelijke gevolgen én over beleid in de praktijk.

Donderdag 15 september 16.00 – 17:00 uur

Aanmelden via webpagina: https://www.newenergycoalition.org/events/webinar-energiearmoede-impact-en-beleid/

Zaterdag 17 september: Open energiedag

Energiecoöperatie Grunneger Power doet zaterdag 17 september mee aan de landelijke Open Energiedag en geeft drie rondleidingen over biodiversiteit op coöperatieve zonneparken op Zonnepark Vierverlaten. Bij de inrichting van zonnepark Vierverlaten is rekening gehouden met de natuur. Grunneger Power laat graag zien hoe dat eruit kan zien. “We hebben bijvoorbeeld vogelhuisjes opgehangen en boomstompen neergelegd. Daarnaast zijn we bezig met het beplanten van het hekwerk met inheemse klimplanten. Ook hebben we al kleine zoogdieren en kikkers gezien die van ons zonnepark hun woongebied hebben gemaakt.”

Het zonnepark is open van 13.00-16.00 uur. De rondleidingen beginnen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Opgeven via https://www.grunnegerpower.nl/evenementen/open-energiedag/.

Locatie: Zonnepark Vierverlaten, Aduarderdiepsterweg 9c, Groningen

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x