De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

- Statement van de buurtcommissie van de Buitenhof - 

 Vandaag publiceerde Sikkom en Dagblad van het Noorden een artikel dat op Eemsgolaan 7 vanaf morgen driehonderd vluchtelingen opgevangen worden.  Volgens het artikel zijn er zelfs plannen om er een permanent asielzoekercentrum van te maken. In het artikel staat ook dat de wijk dinsdag of woensdag geïnformeerd zal worden.

 De buurtcommissie van de Buitenhof is overvallen door dit bericht. We zijn verrast en verbaasd door deze late aankondiging. Bij een maatregel die zoveel emotie oproept en zoveel impact kan hebben op de wijk, zou je verwachten dat de buurtcommissie van de naastgelegen wijk vooraf geïnformeerd wordt. Dat is niet gebeurd. 

 We kunnen ons voorstellen dat de aankondiging bij onze wijkgenoten vragen oproept en dat zij hun emoties, opvatting en ideeën willen delen, niet alleen over het proces maar ook over de maatregel zelf. Vragen en emoties die niet kunnen wachten tot de informatieavond. Op Nextdoor is de discussie al begonnen. Ook komen er al vragen binnen in onze mailbox over wat de mening van de buurtcommissie is en wat we gaan doen. 

 De buurtcommissie is geen vertegenwoordigend orgaan van de wijk. We zijn een verzameling van werkgroepen die samen activiteiten organiseren en elkaar daar op gezette tijden over informeren. Maar we zijn niet ‘de stem van de wijk’.  We zien daarom voor ons ook geen rol om rond de komst van de vluchtelingen de stem van de wijk te verkondigen – zo die stem al eenduidig vast te stellen is.

 Wel willen we zowel voor- als tegenstanders helpen en faciliteren om elkaar te vinden en elkaar te ontmoeten. Wil je zelf in contact komen, meld je dan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan brengen we je in contact met wijkgenoten die je opvatting delen. 

 Tot slot roepen we de gemeente en het COA op om, voordat het besluit genomen wordt om Eemsgolaan 7 tot permanent azc te benoemen, wél met de naaste buren te overleggen. 

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x