De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

-INGEZONDEN BRIEF-

Beste medebewoners van de Buitenhof. De Gemeente Groningen is van plan om aanstaande maandag (3 juni a.s.) een noodopvang te openen voor de eerst 100 vluchtelingen. Deze wordt uitgebreid naar 300 mensen in het komende jaar. 

Een aantal bewoners in De Buitenhof is via een officiƫle brief door de gemeente in kennis gesteld. Deze is door postbezorging helaas niet of niet tijdig bezorgd. De brief staat op website van de Gemeente Groningen gepubliceerd.

Wij zijn niet tegen de komst van een vluchtelingenopvang. En vinden dat er menswaardige opvang moet worden geregeld. 

Wij kunnen ons op dit moment niet vinden in het proces zoals de gemeente het nu aanvliegt. Vanuit ons (11 bewoners van de Marnelaan) zijn voorbereidingen getroffen om juridische stappen te nemen om een goed proces af te dwingen zodat de komst van de vluchtelingen goed wordt begeleidt met specifieke afspraken voordat de mensen daadwerkelijk komen inwonen en goed kunnen landen.

Graag zouden we zoveel mogelijk bewoners van De Buitenhof willen informeren en betrekken. Er is een besloten facebookgroep opgezet, namelijk: Overleggroep De Buitenhof AZC Eemsgolaan (https://www.facebook.com/groups/1189561419043347), let op: er zijn 2 groepen die op elkaar lijken. Dit communiceert wat sneller en makkelijker dan alle verschillende whatsappgroepen of via de website debuitenhof.info.

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x