De Buitenhof - actief en leefbaar

stadspark 66 kopie

Vanaf begin maart worden de waterpartijen in het Stadspark gebaggerd. Daarmee verbetert de waterkwaliteit van de sloten en de vijvers in dit gebied. Om die reden worden ook struiken en bomen langs de waterkant gesnoeid. Dat is goed voor de flora en fauna van het water omdat er meer licht en minder bladval in het water komt. Om de natuur zo min mogelijk te verstoren gebeurt dit in het voorjaar. Het snoeien en baggeren gaat vooraf aan een uitgebreide opknapbeurt in het najaar van het groen in het Stadspark.

 

Vanaf deze week liggen er rijplaten en slangen op sommige plekken in het Stadspark. De eerste zes weken wordt het slib dagelijks afgevoerd met vrachtwagens. Daarna gaat het afvoeren van het slib via een lange persleiding. Naar verwachting is het baggeren van de vijvers en sloten eind april afgerond. Voor bezoekers en passanten van het Stadspark kan dit werk overlast veroorzaken.

Wilt u meer informatie over deze werkzaamheden? Neemt u dan contact op met de gemeente via t. 14 050 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x