De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

Nieuwe buurtkrant (2022-01) dit weekend in de bus

Dit weekend valt de buurtkrant In de Buitenhof weer bij jullie in de bus. Uniek in dit nummer is een Kieswijzer voor de Buitenhof waarin de 15 partijen die aan de Groningse gemeenteraadsverkiezingen meedoen 6 vragen over Buitenhof-thema‚Äôs beantwoorden (alle 15 volledige vragen en antwoorden vind je trouwens op deze speciale pagina over de verkiezingen). En verder nieuws over het geluidsscherm, een verhaal over collecteren in de Buitenhof, tips om energie te besparen en een ode aan het 80-jarige echtpaar dat al meer dan 20 jaar onze kranten bezorgde en nu van hun welverdiende rust gaat genieten.

Lees meer...

De herfsteditie van de buurtkrant is uit!

Heb je hem ook al in de bus? Deze vrijdag/zaterdag is de derde editie van de buurtkrant in je brievenbus bezorgd. In dit nummer besteden we veel aandacht aan de activiteiten die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. Omdat corona zijn tentakels op de samenleving langzaam intrekt, kregen we ook meer ruimte om samen te komen en dingen te organiseren. In de buurtkrant lees je meer over het Rondje Tuincultuur, de groene fietstocht De Boer Op! en uiteraard het recente en erg gezellige buurtfestival. 

Heb je de papieren editie nog niet ontvangen, kijk dan hier de digitale variant (volledig in kleur!):

https://issuu.com/koenthuis/docs/buurtkrant_2021-3

Buitenhoffers aan de wandel (1) de Kleibosch

Mijn ontdekking: de Kleibosch

Het is een dikke acht kilometer fietsen, maar dan kom je op een van de bijzonderste en gevarieerdste natuurgebiedjes in onze omgeving: de Kleibosch. Vergeet niet je laarzen aan te doen!

Toen ik hier in het voorjaar liep, verdwaalde ik bijna. Het schemerde, het bos oogde spookachtig  en door de gevallen blaadjes was het pad nauwelijks te onderscheiden van de andere ondergrond. Het pad slingerde zo dat ik een bochtje miste en me vastliep in laaghangende takken. Waar liep het pad dan wel? Gelukkig vond ik de weg terug, ging het bos over in een kaler landschap en bestreek een dunne maan daarna de weilanden en het water.

Lees meer...

Het Buurtkrantje is uit!

De nieuwe buurtkrant van De Buitenhof is uit!


Alle inwoners van de Buitenhof krijgen hem een dezer dagen in de brievenbus.

Kun je niet zo lang wachten (en wil je de buurtkrant bovendien eens in kleur zien), klik dan op deze link:

De Buitenhofkrant juli 2018