De Buitenhof - actief en leefbaar

Columns over De Buitenhof geschreven door buurtbewoners Maarten van Wieringen en Albert-Jan Bosch

Albert-Jans Column: BrievenbusBombardement

Al sinds half november moeten we het in onze buitenwijk doen zonder onze oranje PostNL-brievenbus. De postbus is opgeblazen. De aanslag gepleegd door vuurwerkvandalen, moet een enorme klap zijn geweest. Brokstukken en briefresten lagen verspreid op de groenstrook naast het bushokje dat een week eerder sneuvelde. Er rest van de brievenbus alleen nog een grijs onderstel met een sticker van de postbode dat in verband met de komende decembermaand het geen zin heeft een nieuwe bak te plaatsen. Niet dat er geen behoefte aan een postpunt zou zijn, het is december en dan wil men nog wel eens een kaartje sturen waarvoor een postbus handig is, nee het postbedrijf is bang dat een nieuwe postbus ook opgeblazen zal worden. 

Add a comment

Lees meer...

Maartens Column: Het blijft oppassen geblazen in de Buitenhof

Het blijft oppassen geblazen in de Buitenhof

De inwijding van onze nieuwe koningin, en niet te vergeten de koning, moest natuurlijk gevierd worden. Daarom fietsen mijn kameraad en ik op deze toch wat frisse koninginnenacht naar de Kleine Elleboog als verwachtingsvolle bestemming. Eerst nog even onze biervriend ophalen uit het noorden van de wijk, hij mocht uiteraard niet ontbreken op dit doldrieste festijn, en dus belden we bij hem aan.

Add a comment

Lees meer...

Albert-Jans Column: Rust

In mijn buitenwijk heerst de rust. Althans dat zou zo moeten zijn, in een groene, lommerrijke buitenwijk. Toch, wordt de rust vaak verstoord. Luidruchtig spelen kinderen op straat. Verstoppertje, voetballen en Kingen. Wat het doel van dit spel is en wat de regels zijn, is mij nog steeds niet duidelijk. Het is iets met vier vakken die op de weg zijn gekrijt, een bal die je met een vuistslag in een ander vak moet slaan en die opgevangen moet worden. En je kan er ruzie over krijgen.

Add a comment

Lees meer...

Maartens Column: Genieten van een mooie dag in de Buitenhof

Genieten van een mooie dag in de Buitenhof 

Het is een heerlijke doordeweekse dag vandaag. De zon schijnt, de lucht is strakblauw. Het is een feest om door het Stadspark te fietsen. De Buitenhof lijkt bijna uitgestorven. Waar zouden ze zijn? Vast aan het werk, of op school, of de universiteit. Zouden ze vandaag genieten van de dag die geboden wordt? Ik vraag het me af.
Gelukkig zijn er uitzonderingen. Ik kom Anneke tegen, een bekende. Ze heeft net anderhalf uur gelopen. Via het Stadspark, de Paterswoldseweg en de Peizerweg maakt ze een grote ronde. ‘Heerlijk’, zegt ze. Het is haar aan te zien, de rode blos van de frisse buitenlucht siert haar gezicht. 

Add a comment

Lees meer...