De Buitenhof - actief en leefbaar

Vraag aan bekende voetballers waar hun carrière ooit begon en ze antwoorden bijna allemaal hetzelfde: op straat of op het trapveldje in hun ouderlijke omgeving. Het Balboaplein in Amsterdam is bijvoorbeeld een plek waar vele beroemde voetballers, waaronder Frank Rijkaard en Ruud Gullit, de basis hebben gelegd voor een rijk voetballeven.

Let maar op, ‘ons’ voetbalveld in de prachtige Buitenhof-speeltuin gaat ooit ook in dit rijtje genoemd worden. Als overbuurman, wij wonen aan de Fivelgolaan, zat ik deze zomer op de eerste rang. Afgezien van de maandelijkse hypotheekrente, kostte het me helemaal niets om de sterren van de toekomst aan het werk te zien.  Koele afmakers, behendige dribbelaars, vrije trappen-specialisten, robuuste verdedigers en keepers die hun doel verdedigden als leeuwen, ik heb ze allemaal gezien. Met natuurlijk échte voetbalshirts om de hals: Messi, Casillas, Klose, ze waren gewoon in de Buitenhof deze zomer.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik soms wel een beetje jaloers was op die mannetjes. Eeuwig die bal omarmen, het grootste deel van de dag de voetbalschoenen aan en de geur van gras ruiken in plaats van werkoverleggen, automatenkoffie, het turen naar een computerscherm en het beantwoorden van mails. Tuurlijk, ik ben in deze tijd blij dat ik een baan heb, maar stiekem zou ik ook wel eens een dagje in de schoenen staan van die aanstormende Buitenhof-talenten. Net als vroeger, toen mijn top drie aan hobby’s bestond uit voetbal, voetbal en voetbal. Ik heb een paar jaar in het eerste gespeeld van een amateur-elftal, maar verder heb ik het niet geschopt. Dat gaan onze mannen beter doen, ik zie het nu al. FC Groningen, Ajax, Barcelona, AC Milan en Manchester United, ooit gaan ze allemaal dingen naar het talent dat een abonnement heeft op dat ene veldje voor ons huis. Waar dag in dag uit wordt gewerkt aan die ene droom om ooit profvoetballer te worden en in de voetsporen te treden van Messi, Robben, Van Persie en Ronaldo. Mag ik alvast solliciteren om jullie zaakwaarnemer worden?

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x