De Buitenhof - actief en leefbaar

Het blijft oppassen geblazen in de Buitenhof

De inwijding van onze nieuwe koningin, en niet te vergeten de koning, moest natuurlijk gevierd worden. Daarom fietsen mijn kameraad en ik op deze toch wat frisse koninginnenacht naar de Kleine Elleboog als verwachtingsvolle bestemming. Eerst nog even onze biervriend ophalen uit het noorden van de wijk, hij mocht uiteraard niet ontbreken op dit doldrieste festijn, en dus belden we bij hem aan.

Terwijl we wachtten totdat hij zijn haar in model had gebracht, zagen we zijn sportieve buurman die uit huis stapte om een rondje te gaan hardlopen. Hij was van plan de huissleutel in de plantenbak te leggen, misschien voor zijn partner of omdat hijzelf geen zin had om ermee te lopen. Even was er oogcontact tussen ons. Het leek of hij zich ietwat betrapt voelde omdat wij zijn ‘geheime’ actie in de smiezen hadden, maar hij besloot toch de sleutel in de bak te leggen. Blijkbaar vertrouwde hij de zaak. De Buitenhof ten voeten uit. Een dorp in de stad, waar het veilig en vertrouwd wonen is, toch?

Een aantal weken geleden werd ik even ruw uit die droom wakker geschud. Op de Peizerweg was een verschrikkelijk ongeluk gebeurd, waarbij een pas 13-jarig meisje overleed. Wat een ongelooflijk verdriet voor haar ouders, familie en anderen. Het raakte ook de bewoners van de Buitenhof. De busbaan is op alle oversteekplekken een regelrecht gevaar, ook de mensen van het gemeentebestuur weten dit in hun hart. Als ik oversteek bij de tunnel krijg ik bijna hoofdpijn van het kijken naar links en rechts of er écht geen bus, taxi, snelle scooter of fietser aankomt. Het is te prijzen dat bereikbaarheid van onze stad hoog op de agenda staat bij de gemeente, maar in dit geval is de prijs hoog. Menselijk leed is namelijk niet in euro’s uit te drukken. Half juni kondigde de gemeente aan om ‘fluorescerende’ verkeersborden te plaatsen op dit gevaarlijke punt. Mogelijk volgen later dit jaar ingrijpender maatregelen.  

Ook is het soms billenknijpen op de Eemsgolaan. Mensen die zonder enige gene nog even flink hard langs de rij gevaarlijk geparkeerde auto’s rijden, terwijl de tegenligger met voorrang vol in de remmen moet. 

De verkeerscommissie doet gelukkig grote inspanningen en zet zich onverminderd in voor de verkeersveiligheid in de wijk. Het is keihard nodig. 

Het is vertrouwd wonen in de Buitenhof, maar het blijft oppassen geblazen. 

 

logo white large

Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

Meld je aan en download de app ...

googleplay2xios app store badge2x