De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

Activiteiten

De werkgroep activiteiten is het team dat de organisatie van evenementen in de buurt op zich neemt. Het zomerfeest, Koningsdag en BuurtCultuur (voor volwassenen en jeugd) komen jaarlijks terug op hun agenda.

Aanspreekpunt voor deze werkgroep is Nienke Funke.

Tussen 18 september en 10 oktober kun je als inwoner van Hoogkerk, Gravenburg, Buitenhof, Vierverlaten en Leegkerk stemmen op de ingezonden ideeën voor de burgerbegroting Sterk Hoogkerk. Dat kan online tot en met 2 oktober, èn op het stemfestival op dinsdag 10 oktober.

DSC8386 PdeK

 

 

Voor 2024 stelt de gemeente Groningen 300.000 euro beschikbaar voor de eerste burgerbegroting van Groningen. Die vindt plaats in Hoogkerk. Eerder dit jaar kozen bewoners welk budget ze per thema beschikbaar stellen: 

Sport en bewegen (94.615 euro)
Kinderen en jongeren (57.363 euro)
Verkeer (54.396 euro)
Veilig Hoogkerk (49.780 euro)
Groen Hoogkerk (43.846 euro)

Voor kleinere ideeën die buiten de gekozen thema’s vallen, is een joker beschikbaar, met een budget van 5.000 euro.

Stemmen op 41 ideeën

In mei en juni kwamen maar liefst 62 ideeën binnen voor Sterk Hoogkerk. Daarvan zijn er, na een zorgvuldige beoordeling door bewoners en de gemeente samen, 41 in principe uitvoerbaar. Deze ideeën gaan door naar de stemronde. 

Tussen 18 september en 2 oktober kunnen inwoners van Hoogkerk, waaronder ook Gravenburg, Buitenhof, Vierverlaten en Leegkerk vallen, via sterkhoogkerk.nl stemmen op de ingezonden ideeën. Op 10 oktober vindt in het dorpshuis in Hoogkerk het stemfestival plaats: de uitgelezen en laatste kans voor Hoogkerkers om hun stem te laten horen en tellen.

Drie ideeën per thema, in overleg gekozen

Samen met je dorps- of buurtgenoten kies je de komende weken per thema de drie beste ideeën. Iedereen krijgt twee maal de kans om te stemmen, zowel online als tijdens het stemfestival op 10 oktober. Tijdens het stemfestival gaan de deelnemers in groepjes met elkaar in gesprek over de ideeën en de bijbehorende kosten, en maken zo in overleg hun afweging. 

Net als bij voorgaande stappen van de burgerbegroting tellen ook nu de stemmen die uitgebracht worden tijdens de bijeenkomst zwaarder dan de stemmen die online worden uitgebracht. Overleg en dialoog zijn een belangrijk onderdeel.

Als je wil, mag je dus zowel tijdens de bijeenkomst als online stemmen: daarmee geef je je stem maximaal gewicht. Als de uitslag bekend is, is de Hoogkerkse burgerbegroting 2024 een feit. De uitvoering vindt plaats in 2024, waar nodig samen met de gemeente.

Kiezen voor ideeën
18 september t/m 2 oktober via sterkhoogkerk.nl

Stemfestival 10 oktober dorpshuis Hoogkerk
Start: 20.00 uur, inloop met een optreden vanaf 19.30 uur.

Foto: Peter de Kan