De Buitenhof - actief en leefbaar

Groen en Spelen

Groen en Spelen houdt zich bezig met het groen in de wijk. Er worden natuurmiddagen georganiseerd voor kinderen, BuitenWerk waar buurtgenoten samen het groen rondom de Buitenhof onderhouden, Lentekriebels, een slootmiddag en nog veel meer. Waar nodig werken we samen met de gemeente.

Het resultaat zie je onder andere aan de bloeiende bollen in de lente en de fruitbomen aan de Fivelgolaan. Rondom de wijk is het mooi wandelen en spelen op het Landje Daar en in de groenranden.

In deze werkgroep zitten Ellen Reehorst, Diana Meijer, Esther Gleis, Marieke Uitentuis en Wilma Born.

vrouwenhuisDe brug en het vrouwen huis, de eyecatchers van onze speeltuin krijgen deze week een opknapbeurt. Ger de Wilde de maker van deze speelobjecten gaat aan de slag. De planning is om eind volgende week (week 40) klaar te zijn. De wijkbewoners zijn erg blij met deze second life behandeling. Een klein groepje bewoners heeft zich hard gemaakt voor de opknapbeurt. Aanvankelijk was er spraken van verwijdering van het vrouwenhuis. De gemeente heeft steeds minder geld voor dit soort speeltoestellen en moet wel de veiligheid in bewaken.