De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

Verkeer en Geluid

De werkgroep Verkeer en Geluid houdt zich bezig met de verkeersveiligheid, de geluidsoverlast van de A7/N7 en verder met alle verkeerszaken die van belang zijn voor de wijk. De ruimere verkeersomgeving rond De Buitenhof heeft de volle aandacht. De werkgroep heeft vanaf haar oprichting een actieve vertegenwoordiging in de Verkeerscommissie van de Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk (VWH).

Overheidsplannen op verkeersgebied worden intensief gevolgd. Contact met ambtenaren en politici is belangrijk. Eventueel wordt ingezet op inspraak en beïnvloeding van politieke besluitvorming. 

Er gaat de komende maanden weer flink aan de wegen rond de A7 gewerkt worden, dus we kunnen ons opmaken voor afsluitingen en overlast. Dat meldt Aanpak Ring Zuid in een brief aan bewoners.

Hieronder een overzicht van januari en februari:

 

Werkzaamheden Laan Corpus den Hoorn

Voor een betere doorstroming tijdens de bouw van het tijdelijke Julianaplein passen we de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn en de onderdoorgang bij het Vrijheidsplein aan. Dit wordt als het ware samen één rotonde. We starten op 10 januari met de werkzaamheden. Daarnaast werken we verder aan de nieuwe oprit naar de zuidelijke ringweg richting Julianaplein vanaf de rotondes.

Werkzaamheden Vrijheidsplein

Eind januari starten we met het aanbrengen van nieuw asfalt op en rondom het Vrijheidsplein. We gaan verder met de verbreding van de landhoofden aan de noordzijde van het Vrijheidsplein en de bouw van de fundering voor het nieuwe viaduct.

In januari gaan we ook de verbindingsweg tussen de Gasunie en de rotondes Laan Corpus den Hoorn verbreden. De westelijke ringweg tussen de Concourslaan en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn is dan twee keer één week dicht.

Onder het Vrijheidsplein komen drie nieuwe tijdelijke wegen (zie afbeelding hieronder):

  • Een tijdelijke weg vanaf het Vrijheidsplein richting Laan van de Vrede;
  • Een tijdelijke verbindingsweg richting de westelijke ringweg;
  • Een tijdelijke keerlus terug richting Laan Corpus den Hoorn.

Schermafbeelding 2022 01 14 om 14.43.02

We starten in januari met de aanleg van de tijdelijke weg van het Vrijheidsplein richting Laan van de Vrijheid. Deze weg is 28 januari klaar.

In verband met deze werkzaamheden is de kruising Donderslaan – Laan van de Vrijheid vanaf 11 januari dicht voor alle verkeer.

Op 25 februari nemen we de verbindingsweg voor verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn richting de westelijke ringweg in gebruik. Dat geldt ook voor de tijdelijke keerlus vanaf de verbindingsweg terug richting Laan Corpus den Hoorn. Ook wordt dan de bestaande oprit vanaf het Vrijheidsplein naar het Julianaplein definitief afgesloten.

Begin februari starten we met het afbreken van het huidige Vrijheidsplein. We beginnen aan de westzijde en gaan vervolgens verder met de oostzijde. Hier zijn we twee maanden mee bezig, waarna de werkzaamheden aan de bouwkuip aan de zuidkant van het Vrijheidsplein gaan beginnen.

Actuele informatie

De werkzaamheden en data zijn onder voorbehoud. Meer informatie over deze werkzaamheden en de actuele planning: www.aanpakringzuid.nl/werkzaamheden. Voor een actueel overzicht van de verkeerstremmingen en omleidingsroutes in Groningen ga naar: www.groningenbereikbaar.nl/actuele-verkeersinformatie

Vragen en klachten

Met vragen of klachten kunt u terecht bij het Loket Verkeer en Werkzaamheden, (050) 367 89 89 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website www.aanpakringzuid.nl. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief West of blijf op de hoogte via onze SMS-service. Meer informatie en aanmelden: www.aanpakringzuid.nl/aanmelden