De Buitenhof | actief en leefbaar. LogoBuitenhoftransparant

Verkeer en Geluid

De werkgroep Verkeer en Geluid houdt zich bezig met de verkeersveiligheid, de geluidsoverlast van de A7/N7 en verder met alle verkeerszaken die van belang zijn voor de wijk. De ruimere verkeersomgeving rond De Buitenhof heeft de volle aandacht. De werkgroep heeft vanaf haar oprichting een actieve vertegenwoordiging in de Verkeerscommissie van de Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk (VWH).

Overheidsplannen op verkeersgebied worden intensief gevolgd. Contact met ambtenaren en politici is belangrijk. Eventueel wordt ingezet op inspraak en beïnvloeding van politieke besluitvorming. 

De Pickardhoftunnel wordt gerenoveerd en verbreed. Op zich goed nieuws, maar het betekent wel dat hij twee keer langdurig dicht gaat, voor fietsers en voetganger. De eerste keer is van 9 mei tot 8 juli. De tweede keer is van 29 augustus tot 4 november.

In twee periodes gaat Aanpak Ring Zuid (ARZ) de Piccardthoftunnel renoveren en verbreden. Deze periodes zijn:

  • van maandag 9 mei 7.00 uur tot vrijdag 8 juli 17.00 uur;

  • van maandag 29 augustus 7.00 uur tot vrijdag 4 november 17.00 uur.

Tijdens deze periodes is de tunnel dicht voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn en de andere kant op via de onderdoorgang bij Hoogkerk.

Om de renovatie mogelijk te maken wordt er een tijdelijk bouwweg aangelegd aan de Rozenburglaan ter hoogte van de RDW. 

 

Meer informatie staat in deze brief van de ARZ.